O zdravem življenju se največ pogovarjamo med službo

20. 09. 2023

Ena od tem, ki jo spremljamo z Bablom, je “zdravo življenje” in “zdrava prehrana”. V treh mesecih, kar sledimo tema dvema pojmoma na družbenih medijih Facebook, Instagram in Reddit, smo prišli do zanimivih uvidov.

Ugotovili smo naslednje:

  • Ljudje se o temah zdravega življenja in prehrane največ pogovarjajo na Faceboku, najmanj pa na Redditu. Če bi vaše podjetje imelo izdelke ali storitve v tej kategoriji, bi bilo torej smiselno tudi vire za komuniciranje usmerjati proporcionalno glede na količino pogovorov. Facebook torej da, Reddit ne.
  • Avtor z največ objavami na to temo je profil Zdravo življenje. Med avtorji z največ objavami skorajda ni vplivnežev/posameznikov, veliko pa objavljajo podjetja, ki ponujajo izdelke in storitve. Vključenost pri teh objavah je precej nizka. Kaj torej to pomeni za ponudnike storitev in izdelkov, ki si želijo več vključenosti? Da bi bilo morda dobro lastne objave kombinirati s sodelovanjem z vplivneži.
  • Med temami je na prvem mestu, pričakovano, “zdravo življenje”, nikoli pa ne boste uganili, kaj je na drugem mestu... Če razmišljate o “zdravi hrani”, ste na pravi poti, je pa ta šele na tretjem mestu, za “zdravjem prebavil”.
  • In še: o zdravem življenju in zdravi prehrani se ljudje očitno najraje pogovarjajo med službo, največ objav smo namreč zasledili med 10.00 in 14.00 uro. Seveda je podatek tesno povezan z dejstvom, da so najbolj aktivni avtorji objav podjetja. Ampak vseeno: če vemo, da pogovori o naši temi potekajo v petek zvečer, ni smiselno lastnih objav načrtovati zjutraj.

Upam, da ste s temi uvidi dobili predstavo, kakšno vrednost prinaša Babl za vaše boljše komuniciranje na družbenih omrežjih. 

Še ena informacija je tukaj bistvena. V poročila, ki smo jih poslali naročnikom, smo v maju uvrstili 193 omemb, čeprav smo jih v bazo zajeli 1598. Predstavljajte si, kaj za vas pomeni brskati med 1598 obvjavami ali pa hitro pogledati samo 193 relevantnih.

Za to gredo zahvale naši ekipi, ki pozna kontekst in specifike, ter neumorno odstranjuje nerelevantne objave! To je Bablova posebnost, na katero smo še posebej ponosni, sploh v času, ko umetna inteligenca prevzema tako veliko vlogo v naših življenjih.

Nazaj

Kontaktirajte nas

Kontaktni obrazec

Pošljite nam sporočilo prek spleta

Kontaktni obrazec

E-pošta

Veselimo se vašega povpraševanja

info@babl.si

Telefon

Babl svetovalci smo vam na voljo:
Tjaša Mušič

+386 1 23 91 380